Mérkőzések

2015/16
U17
Felső ház 10.
2016. 05. 29. - 11:45
Budaörs, Hermann Ottó Általános Iskola

AZ ARAMIS LETT AZ U17-es BAJNOKCSAPAT!

Az egész szezont nézve, Zeze mester és az Aramis U17-es csapata alázattal tették a dolgukat és Országos Bajnokságot tudtunk nyerni, bár az utolsó mérkőzésre és szinte a lehetetlennel dacolva sikerült. Bravó srácok, sok munka és hit van e nagy eredmény mögött! A veszprémiek sérülés, betegség miatt az utolsó fordulóra csak 5-en tudtak eljönni és tisztességesen végigjátszották a mérkőzést, sportszerűségben és küzdésben minden tisztelet az övéké, gratulálunk nekik a példamutató magatartásért és kitartásért is!

Az utolsó pillanatra maradt a bajnoki cím megszerzése, hiszen a 9. fordulóban az ETO és az ARAMIS is 19, 19 ponttal rendelkezett. Az utolsó fordulóban az ETO győri futsal csapat szerdán 6–2-re legyőzte a Rubeola brigádját, ezzel az Aramis 32 gólos hátrányba került a vasárnapi a szezon utolsó bajnokijára. Úgy döntöttünk az utolsókig harcolva mindent – amit a szabályok engednek - megteszünk és minél több gólt szerzünk. Ugyan, az utolsó mérkőzésre maradva, de véghez vigyük a kitűzött célt és bajnokok legyünk; a szerencse is mellénk szegődött most ebben. Csupán 30 percre volt szükségünk és ezek után nálunk is tudott a fiatal sor is szépen játszani.

Csopaki István – Zeze mester- által felépített taktikára a sors is rásegített, amit idén többször elvett az élet az U17-es gárdától, most visszakapták; mert végig szívvel-lélekkel volt a csapat és az edzőnk is a csapat és a futsal felé. A veszprémiek hiányosan (ráadásul az U15-ben is védő kapus állt a kapuban, míg az elsőszámú kapus a mezőnyben játszott), de annál lelkesebben érkeztek meg az utolsó bajnoki mérkőzésre és végigküzdöttek a sok gól és a nehézségek ellenére - nem fordult meg a veszprémiek fejében, hogy feladják a találkozót, sőt Hardi Máté játékosuk még három szép  gólt is szerzett csapatának), ami miatt a kalapunkat is megemeljük előttük, a veszprémi elnök, edzők és a játékosok is Fair play díjasok és a futsal-ért élnek, mégha a rossz nyelvek mást is beszélnének. Sajnos a bajnokságok alatt nem minden csapat tudott ilyen sportszerű lenni; például volt, aki a nyugati régióból Szombathelyig nem tudott elutazni.

Zeze alázattal és ugyan heti pár edzéssel és sajnos nem heti 7-8 lehetőséggel, de szerényen a dolgát végezve, a csapatába fektetett bizalommal vitte véghez az Országos 1. hely megszerzését, amit az edzéseken és a szabadidejében belefektetett munkán kívül, az összes mérkőzésen 40percen keresztül „tolta” a csapatának a taktikát, a megoldásokat/elképzeléseket, a nyugalomhoz vagy éppen a felébredéshez szükséges instrukciókat. Ez is bizonyítja, hogy az Aramis ugyan más költségvetéssel, lehetőségekkel tudja nevelni a futsalra, sportszerűségre és az életre a fiataljait, de biztos valamit jól csinálunk, hiszen már a bajnokság közepén a bajnokesélyes ETO csábító szerződéseket ajánlott az Aramisból, újra több játékosunknak.  Próbálja csapatát nevelni és fejleszteni is a megadott feltételek, egyéni magatartási problémák és minden nehézség ellenére és rendkívül büszkék vagyunk az egész brigádra, mert mindent megtettek a cél eléréséhez, de az ellenfelünket nem megalázva, sőt inkább sportszerűséget tanulva tőlük. HAJRÁ FUTSAL!

Az U17-es bajnokság a 2015/16-os szezonban összességében is nagyon szorosra sikerült, hiszen a 3-4.helyen is azonos pontszámmal rendelkeztek a csapatok az utolsó fordulóban (17 pont a Rubeolának és 17 pont az MVFC-nek is) és ott is a gólkülönbség döntött, mint ahogy a 22 ponttal rendelkező ETO és ARAMIS gárdáknál is az 1-2.helyért.

Nem szaporítanánk tovább a szót, az U17-es ARAMISnak az összes játékosnak, edzőnek, stábtagnak, szülőknek, szurkolóknak köszönjük a belefektetett munkát és támogatást és gratulálunk Zeze mesternek és csapatának, büszkék vagyunk rátok!

Az ETO honlapján a bajnokság vége előtt megjelent cikk címe után talán kérdőjelet kellett volna tenni a felkiáltójel helyett…

 

Kívülállók szavai: VÁLASZ! U17 felső ház 10. (záró) forduló

A kérdés, az egyik rivális csapat honlapjáról érkezett, miszerint a hétközi mérkőzés után országgal-világgal tudatták bajnoki címük alakulását (értelmezését). Személyi összetétel, minőségi utalásán keresztül, az edzésszámuk mennyiségi (heti 7-8 alkalom) együttállásának szükségessége, stb. részleteit.

Számba vehető lehetőség: egy túlbuzgó informatikus az előre összeállított anyagot túl hamar töltötte fel. Nyelvtani lehetőségek alkalmazásának hiánya, kijelentő, feltételes, kérdőjeles mód, stb. Az időrendi tényszerűségek hiánya. Az ellenfelek lenézésére, tiszteletének hiányára nem gondoltunk (de nem sportemberi magatartás), mert mi a hátralévő, még le nem játszott mérkőzésünkre készültük.

 

Akkor a válasz (t): Zeze –Csopaki István- /az előzőekben körülírt klubbot kívülről belülről jól ismerő személy/ a mostani csapatával, a záró fordulóval adta meg. Nagyságát, eredményei minősítik, edzéseink darab számát per hét szakmai titokként kezeljük és elnézést kérünk, ezért nem publikáljuk.

A mérkőzés: a Veszprém szűk, de annál lelkesebb és játszani akaró sportszerű kerettel érkezett. Vezetőjük korrekt játékra motiválta őket. Ismerünk nem kiálló csapatot is a bajnokságból, SAJNOS.

Mérkőzésre megjelent –nem nekünk szurkoló rivális- delegáltjai az eredmény alakulásának arányával folyamatosan vesztették el érdeklődésüket, majd távoztak. A mérkőzés taglalása a szakmai részen található.

A magyar futsal vezetésétől, a mérkőzést követő gratulációját szívesen és örömmel fogadtuk. Jó érzés volt, hogy gondolnak ránk és ott állnak mögöttünk (segítenek ha kell, ha nem). Örömünkkel osztozunk velük. Bajnoki címünket a magyar futsal fejlődéséért ajánljuk. HAJRÁ FUTSAL! Hajrá Aramis!

 

http://www.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/kep-32-golos-hatrany-nem-gond-40-3-as-gyozelem-2504139

Nem mindennapi, ahogy az Aramis U17-es futsalcsapata bajnoki címet szerzett vasárnap. A budaörsi együttesnek 32 találattal rosszabb volt a gólkülönbsége a Rába ETO-énál, mégis örülhetett a záró fordulót követően, mivel 40–3-as (!) győzelmet aratott.

 A Rába ETO futsalcsapata szerdán 6–2-re legyőzte a Rubeola Csömör együttesét, majd a honlapján azt írta, bajnokságot nyertek U17-es futsalosai. Az öröm azonban korai volt, mert az első helyük matematikailag még nem volt biztos. 

Ezt használta ki az Aramis, amely csak vasárnap játszotta le utolsó bajnoki mérkőzését a tartalékosan felálló (csere nélkül és az egyik kapusát mezőnyjátékosként bevető) Veszprém ellen. A korábbi válogatott futsalos, Csopaki István edzette budaörsiek 40–3-as (!) győzelmet arattak, ezzel 37-tel megjavították gólkülönbségüket és megnyerték a bajnoki címet. 

A hazaiak legeredményesebb játékosa Katona Balázs volt, aki a 2x20 perces (álló órával lejátszott) mérkőzésen 18 gólt szerzett, a veszprémiektől pedig Hardi Máté hiába szerzett három gólt, ez nem az a tripla, amely után boldogan mehetett le a pályáról.

 

ETO honlapján: http://www.eto.hu/hirek/10315/futsal-up--bajnok-lett-a-raba-eto-u17/

„FUTSAL UP: BAJNOK LETT A RÁBA ETO U17!

2016. május 25. 22:50

Beteljesült az U17-esek álma, megnyerték az U17-es bajnokságot! A sors visszaadta kezükbe a bajnoki címért folyó küzdelemben az utolsó lehetőséget, amivel éltek is fiaink, magabiztos győzelemmel - Varju és Klcsó duplájával az élen - megverték hazai pályán a Rubeola együttesét, amivel eldőlt: Győrbe került az U17-es Aranyérem!

 

ETO Molnár Attila: Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert elbírták az esélyesség terhét, és a második félidőben gólokkal biztosították be a győzelmünket. Végig vezettünk, és csak a második félidő elején éreztem egy kis bizonytalanságot, különben mi irányítottuk a mérkőzést, az történt, amit elterveztünk. Voltak kiemelkedő teljesítmények, de én inkább a csapatot dicsérném, aki pályára lépett mindent megtett a győzelemért. Öt a négy elleni játékunkkal nem tudott mit kezdeni a Csömör, Varju Matyi szó szerint egy bástya volt a védelemben, az pedig, hogy Klcsó Gabi kapusként két gólt lőtt, mindent elmond a teljesítményéről. Keményen megdolgoztunk ezért az eredményért, heti hét -  nyolc edzéssel készültünk egész idényben, ennek az eredménye ez a bajnoki cím. A srácok nagy része tavaly U15 bajnoki címet szerzett Velem, ezt most megfejelték az U17 bajnoki címével. És csak jövőre érnek bele a tizenhetes korosztályba. Így a következő bajnoki szezonban újra az első helyért szállhatnak harcba. Úgy gondolom ezek a srácok megmutatták, hogy igenis tehetségesek, nagy jövő előtt állnak, és sok örömet fognak szerezni akár klub vagy válogatott szinten minden futsalt szerető szurkolónak.

Aramis SE

40

Szilágyi DSE

3
félidő 24-1
Játékvezetők: 
Kovács Bence, Liebhardt András, Bodor Marianna
Kezdő: 
 • Garajszki Péter
 • Kovács Bálint
 • Nagy Dávid
 • Pethő Bence
 • Katona Balázs
Csere: 
 • Bertalan Márton Bálint
 • Jónás Dominik
 • Tóth Dávid
 • Horváth Bence
 • Szilágyi Ádám
Kispad: 
 • Utánpótlás vezetőedző: Csopaki István
Góllövő: 
 • Pethő Bence (1', 13', 15', 19', 21', 31')
 • Katona Balázs (2', 3', 4', 5', 9', 12', 14', 14', 16', 18', 19', 22', 22', 22', 24', 27', 28', 29')
 • Kovács Bálint (4', 15', 16', 32')
 • Horváth Bence (6', 11', 12', 26', 26')
 • Takács Roland (ö.g., 13')
 • Nagy Dávid (15', 15', 27')
 • Bertalan Márton Bálint (33', 35')
 • Tóth Dávid (38')
Sárga lap: 
 • Kovács Bálint (14')
Kezdő: 
 • Jenei Gergő
 • Dömök Bálint
 • Takács Roland
 • Nácsa Marcell
 • Hardi Máté
Kispad: 
 • Technikai vezető: Weisz Zoltán
Góllövő: 
 • Hardi Máté (10', 34', 35')
Sárga lap: 
 • Hardi Máté (33')