ARAMIS a bizonytalanságban

2019. július 21. - 21:45

Frank Tamás vezetőedzőnk, szakmai csúcsunk távozása után; jött egy újabb megoldandó nehézség az Aramis életében. Az Aramis Futsal Csarnok megvalósítása időnket és energiánkat felemésztette. Még a nevezési határidő lejártakor is kérdéses volt, hogy el tudunk-e indulni felelősségteljesen felnőtt csapattal a 2019/20-as szezonban. Magyarországon az EGYETLEN egyesület az Aramis, aki nemcsak a megalapítója volt a magyar futsalnak, de aki a kezdetektől folyamatosan kivívta magának 21 év alatt az NB I-es indulási jogot. Azonban anyagi problémák és támogató hiányában a legvégsőkig küzdve még az indulás is kérdéses volt bármely szinten felnőttben. Indul az Aramis NB I-ben a 22. évben is…

Továbbra is szerényen és a fiatalokat beépítve, az Aramist tovább visszük. A valaha látott legnehezebb szezon vár ránk több szempontból – mondta Soós Ferenc, elnök.

Eddig is szinte minden szezonban (az elmúlt 6-7 évben) néhány, az Aramis hű játékosok mellé új csapatot kellett építeni, ami Frank mester specialitásává is vált a szakmai hozzáértésével. Minden szezonban meghúztuk a váratlant és utoljára is (2018/19-ben) a 22 éves átlagéletkorral szereplő csapatunk bent maradt az NB I-ben.

Most azonban új edzőnek kell egy ismeretlen, teljesen új csapatot összetennie rövid idő alatt, az erős 2019/20-as NB I-es bajnokságba.

Több eligazoló játékosunk is van, főleg a mostani új szabály miatt (futsal NB I. egyesület keretében; csak 2 játékos nagypályázhat, aki 23 év felett van).

Idén is megpróbáljuk az NB I-ben maradást.

Örülünk, hogy a szimpatikus és jól felkészített Kecskemét futsal csapata is vállalta a felkérést az első osztályba.