Frank Tamás

2019. július 11. - 19:34

Mesti, Tomi bá, Tamás mind Frank mesternek hangoztak el az Aramisban a 16 év alatt. Nehéz szívvel és a sok közös emlékbe kapaszkodva szeretnénk egy kis szösszenetet írni Frank Tomiról, akiről több oldalon keresztül tudnánk mesélni. Rengeteg szakmai munkájáról és sikereiről. Sajnos az élet és a sok bizonytalanság úgy hozta, hogy az Aramistól nehezen, de egy időre búcsút int a futsal és az Aramis egyik ikonja. Az Aramisban Soós Ferenccel nemcsak együtt dolgozott, hanem barátság is összefonta őket; a sok-sok év, a bizalom és a jóban-rosszban együtt.

Nehéz elengedni Mestit, a szó minden értelmében, hiszen nemcsak összefügg a neve az Aramissal, de az utánpótlásban és a felnőttben egyaránt nagy szerepet töltött be hosszú éveken át. Ragaszkodnak hozzá játékosok, gyerekek, szülők, stábtagok.

Az Aramis-os 13 év vezetőedzői (16 év egyesületi) munkáját Frank Tamás Veszprémben folytatja.


2003-ban egy fantasztikus játékosként került Tomi az Aramisba, amikor Soós Feri volt az edző az egyesületnél. Sorra jöttek a mérkőzések, jött a következő szezon.

2005-ben az ’aranyév’, amikor is Bajnokcsapat, Kupagyőztes, Szuperkupagyőztes és Fair Play díjas csapat lett felnőtt NB I-ben az Aramis. Ezekkel kivívva magának a Futsal BL indulási jogot is.

2006/07-es szezontól játékosból játékosedző lett Tomi a felnőtteknél, átadta neki ezt a nagy feladatot Feri bá.

2008-ban újra Futsal Kupagyőzelmet élhetett át, már játékosedzőként.

2009-ben Futsal Magyar Kupa 2. hely és Chrudimban a Mitropa Cup 2. hely, illetve Fair Play díj és az U21-es bajnoki cím megszerzése is sok közös munkának köszönhető. Itt kezdődött el mélyebben az utánpótlással kapcsolatos építkezés.


Tomi játékosból játékosedző, majd utánpótlás vezetőedző is, játékos –és vezetőedző, aztán utánpótlás szakátvezető is lett az Aramisnál. Mindegyik posztján egyszerre állta meg a helyét az egyesületben és több utánpótlás és felnőtt válogatott játékost nevelt ki a magyar futsalnak.

Az Aramison kívül 2010 -13 között magyar felnőtt férfi válogatottat is irányította.

Jött egy újabb válogatott felkérés, 2018 őszétől pedig a magyar utánpótlás válogatott szövetségi kapitány lett Mesterünk.


Rengeteg kemény edzés, nehézség mellett nagyon sok élmény és siker van, amit most nem sorolnánk fel, csak egyet-egyet kiemelve még. Büszkék vagyunk és nem tudjuk meghálálni azt a sok mindent, amit Frank Tomi adott bele az Aramisba. Alázatos szakmai munkája mindig is példamutató, kiemelkedő és felejthetetlen lesz számunkra.


2011-ben U17-es bajnokcsapat vezetőedzője, 2012-ben az U19-es csapattal ennek a megismétlése következett.

2013-ban a felnőtt csapat dobogóra juttatása, vagyis a 3. hely megszerzése.

2014-ben Nemzetközi U21-es tornán 2. hely, fantasztikus élmény és siker Novi Sadban, Szerbiában.

2018-ban az apróságokkal jött siker, az akkori U11 a Pest Megyei Bajnokság 2. helyezetét szerezte meg Tomi bácsi irányítása alatt.

 

Száz szónak is egy a vége.

KÖSZÖNÜNK MINDENT MESTI!

További sok sikert!

Az Aramisban egy korszak lezárult 2003 és 2019 között, 16 év alatt.

Tanulj, tapasztalj, nyerjél úgy ahogy TE szeretnél és VÁRUNK VISSZA!!!