I. Nemzetközi Colorspectrum Aramis Futsal Cup

2015. augusztus 24. - 12:16

A legutóbbi cikkünk címe, vagyis az „U19-es budaörsi C. ARAMIS  idén mindent vitt” csak mostanra egészült ki. A 2012-es év csúcspontja, hogy a budaörsi Aramis U19-es csapata egy Nemzetközi tornán is a dobogó legfelső fokára állhatott,  - annyit mondanék csapatunkban volt az egység- nemzetközi szinten is nagyot alkottunk. Az elismeréseknek itt sem volt ezzel vége, hiszen a külföldi edzők szavazati által, Soós Arnold lett a torna legjobb kapusa, Bognár Bence a gólkirálya szintén csapatunkból  és a „házi” legjobb játékos címet pedig Sajbán Máté érdemelte ki. A Magyar Ünnepet megelőző napon, - bátran mondhatom -  Budaörsön a C.Aramis U19-es gárda megkoronázta az éves teljesítményét. Magyarország történelmében először fordult elő olyan, hogy ugyanaz a korosztályos utánpótláscsapat aranyérmet szerezzen, a Budaörsi nagypályás fociban –BSC-, a szintén Országos Futsal Bajnokságban, Strandfocin és Nemzetközi tornán is, ebben is a legelső a Budaörsi Colorspectrum Aramis.

Az Aramis fennállása óta (1978) jó kapcsolatokat alakított ki nemzetközi szinten, szerencsére ez hosszú évek során az utánpótlásunkra is igaz. Az elmúlt években nem egyszer fordulhattunk meg UP futsal tornákon Szerbiában, Szlovákiában, Ausztriában, az itt köttetett barátságok és versenyszellem is hozzá segített az itthoni vendéglátásra és megmérettetésre, egy 6 csapatos, két napos torna megszervezésébe. A hónapok óta szervezett Colorspectrum Furtsal Cup felül múlta a lehetetlent, -értem ezt a gyerekek sikerélményeit kiemelve, ahogy ezt az Aramissal lehet- .

Vendégeink voltak a  Heiro Futsal Rzeszow lengyel gárda, a Tvrdjava Novi Sad szerb együttese, a CFC Kosice és a Makroteam Zilina szlovák csapatok és a magyar Üllő FC Cső-Montage. Két hármas csoportra osztottuk szét a résztvevőket. Az egyik csoportba Zilina, a Novi Sad és a Cső-Montage, a másikban pedig a Kosice , a Rzeszow és a házigazda Aramis.

Szombaton szerencsésen megérkeztek a csapatok, elfoglalhatták szállásaikat a budaörsi Holiday Inn Hotelben és délután el is kezdődtek a nagy csaták a Budaörsi Városi Sportcsarnokban (eredmények alul találhatók). A csoportelsőséget a hazai Cső-Montage és a tornaszervező Aramis szerezte meg, míg a csoport másodikak a Heiro Futsal Rzeszow lengyelek ill. a Makroteam Zilina szlovákok lettek.

A mérkőzések után a külföldi csapatok együtt vacsoráztak velünk, a svédasztalon való válogatás közben beszélgettek a fiatalok erről-arról. Emellett a csapatvezetők is egy jó hangulatú eszem-iszom közepette társalogtak hajnalig a nap történéseiről, a nagy világ futsal dolgait és egyéb sportélményeket, a finom falatok között a gasztronómia sem maradhatott ki, de az igazi pálinka ízét is megismerhette a vezetőség.

A vasárnap óriási izgalmakkal indult, hiszen az első mérkőzésen Zilina csapatával – a szokásos helyzet kihagyós formánkat is bemutattuk-.  Színvonalas és pörgős meccset láthattunk, mindkét csapat taktikusan játszott. Csak 2:0-s vezetésre tudtunk szert tenni és ez bajt is hozott a fejünkre, egyenlítettek a szlovákok. Rögtön következett az 5-5 idegtépő büntető. Fokozta az izgalmakat, hogy a gyönyörű lövések mellett mindkét csapatnak volt kapufáról kipattanó rúgása, első körbe mindkét csapat  2x hibázott. A 6-6. lövést mindkét csapat berúgta, 7. büntetőnél a szurkolóktól csak annyi hallatszott –bent lesz ez is- Milák Tomi biztosan értékesítette is. Ellenfelünk következett, nézőtéri és csapat bíztatás –kifogod Arni- és úgy is lett, Soós Arnold megfogta ezt a büntetőrúgást, amivel a döntőbe jutatta a csapatot, Frank Tamás vezetésével az egész Aramis együtt ujjongott már ennek az eredménynek örülve.

A másik meccs is különösen izgalmasra sikerült, a Cső-Montage hasonlóképpen járt. Az első félidőben 3:0-s vezetésre tett szert, de a lengyelek felszívták magukat és 3:3-as eredményre változtattak. A 2x20perc játék után, azonnal jöhetett az 5-5 feszültséggel teli büntetőrúgás. A  Heiro csapata győzedelmeskedett, az ő kapusuk fogott büntetőt, amivel kialakult, hogy a Rzeszow gárdája lett az ellenfelünk a döntőben.

Az 5. helyért is volt küzdelem, 2:1-es eredménnyel tudott felül kerekedni a kassai együttes Novi Sad csapatán.

A fináléban példaértékűen egymásért játszottunk, a lengyel Heiro Futsal Rzeszow csapatával. Természetesen döntőhöz méltóan mindkét ország részéről sok helyzettel kezdődött a mérkőzés, amiből folyamatosan egyre többet tudtunk értékesíteni. A végére annyira belelendültük, hogy nagyarányú gólkülönbséggel tudtunk felülkerekedni ellenfelünkön, így nemzetközi szinten is káprázatos eredményt értünk el szép játékkal, Frank mester tanácsait betartva.

A döntő után a csapatok, a vezetőik, a szülők és minden kedves szurkolónkat megvendégeltük a budaörsi Holiday Inn Hotelben egy közös svédasztalos ebéddel. Jóllakva és remek hangulat kialakulása után elkezdődött a díjkiosztó, ahol az első 3 helyezet kupája és érmek mellett jutalmaztuk a torna legjobb játékosát –a CFC Kosice csapatából: Roman Hodorosvsky lett;  kapusát, gólkirályt és a hazai legjobb játékost is. A díjakat átadta Kasza János –az MLSZ képviseletében- és Soós Ferenc –az Aramis elnöke és a torna egyik megálmodója-.

A díjátadó után még jöhettek az utolsó beszélgetések, fotózások, búcsúzás. Miközben a külföldi csapatoktól sok dicséret érte a színvonalas tornát,a visszajelzések alapján mindenki jól érezte magát és örülünk, hogy a nemzetközi mércén is meg tudtuk mérettetni magunkat ill. a szintén magyarországi Cső-Montage csapata is, és szépen szerepeltünk. Reméljük az üllőiek is jó élményekkel tértek haza az Aramis Nemzetközi tornán való vendéglátást élvezve és 3.hely mellett sikerekben gazdagon.

Szeretnénk az ilyen jellegű futsal kupákat több korosztályban népszerűsíteni ill. hagyományként megtartani. A meghívott klubokon kívül a most már BME MAFC csapatába játszó játékosok is kilátogattak páran ill. többek között a BME vezetője -Huszár Viktor-, akinek nagyon szimpatikus és példamutató volt az Aramis általi szervezés, az UP torna nemzetközi szinten is. A mérkőzésekből látva, elmondta, hogy tetszik neki ez az irányvonal és a BME is szeretne hasonló jellegű tornákat szervezni. Bízunk benne, ezzel is hozzásegítünk a futsal népszerűsítéséhez, a fejlődéshez és még több futsal klub gondolkodik úgy, hogy a gyerekeknek megadhassa a lehetőséget.

 

Colorspectrum Aramis:  Soós Arnold, Lipők Benjamin, Bálint László, Sajbán Miklós, Sajbán Máté, Milák Tamás, Bognár Bence, Büki Baltazár, Vas Ádám, Ragadics Krisztián, Molnár Gábor   

edző: Frank Tamás

Akik nélkül nem jöhetett volna létre e Nemzetközi Futsal Cup: Soós Ferenc, Mersich Péter és Farsang János

Továbbá köszönjük szépen a segítséget: Kasza Jánosnak, ifj. Kasza Jánosnak, Frank Tamásnak, Hieber Zsoltnak, Dávid Richárdnak, Klcsó Gábornak, ifj.Klcsó Gábornak,Soós Grétának, Csehy Virginiának, Hegedűs Józsefnek, Bencze Mónikának  és minden kedves szülőnek, szurkolónak és a Holiday Inn vezetőségének, dolgozóinak.

Gratulálunk a C.Aramis káprázatos egész éves munkájához és szerepléséhez.

Jómagam pedig szeretném megköszönni a sok közös élményt, és hogy sorozatosan ilyen cikkeket írhatok, így tovább srácok!

Soós Brigitta

 

Colorspectrum Aramis - CFC Kosice 2-1
Üllő FC Cső-Montage - Makroteam Zilina 1-1
Heiro Futsal Rzeszow - CFC Kosice 3-1
Makroteam Zilina - Tvrdjava Novi Sad 1-1
Colorspectrum Aramis - Heiro Futsal Rzeszow 6-3
Üllő FC Cső-Montage - Tvrdjava Novi Sad 3-1


Csoporthelyezések:

„A”
1. Colorspectrum Aramis 
2. Heiro Futsal Rzeszow 
3. CFC Kosice     

„B”
1. Üllő FC Cső-Montage 
2. Makroteam Zilina   
3. Tvrdjava Novi Sad   

Colorspectrum Aramis - Makroteam Zilina 2-2
(büntetőkkel 6-5)
Heiro Futsal Rzeszow - Üllő FC Cső-Montage 3-3
(büntetőkkel 4-2)
CFC Kosice - Tvrdjava Novi Sad 2-1
Colorspectrum Aramis - Heiro Futsal Rzeszow 7-2