Strandfoci Pest megyei U16

2017. július 04. - 21:43

Pest megyei strandfoci 1. fordulója úgy alakult, hogy sajnos nem tudtunk tovább jutni. Ügyesek voltak a srácok, a csapat java csak idén kezdte ezt a sportágat és zömében fiatal játékosokkal álltunk ki és a szerencse sem állt mellénk. Idén Soós Arnold és Frank Tamás kapták a feladatot, hogy pár hét alatt a 14-16 éveseknek megtanítsák a strandfoci alapjait és elinduljunk ebben a korosztályban is. A fiatalok többsége már most megszerette a strandfocit és szeretne tovább tanulni, sokat fejlődni benne.

Az első mérkőzésen Százhalombattán nem tudtunk eléggé felébredni és még sokan barátkoztak a játékkal, hiszen tétmeccsen eddig még nem szerepeltek. Itt bizonyították micsoda akarat van a csapatban. Végig ellenfelünk vezetett, akit az U19-esekhez hasonlóan ebben a korosztályban is Ughy Márk készített fel. Ugyan futottunk az eredmény után, de nem adtuk fel, a gólszerzést Pap Bulcsú szerezte meg, majd Gulyás Bence folytatta, ekkor 2:4-es eredmény mellett harcoltunk tovább. Majd Panyi Kristóf mesterhármasa következett, amivel az 5:6-os eredmény állt be. Az utolsó percben Pete Ati szabadrúgásból szerzett bombagólja hozta az egyenlítést.

Következett a hosszabbítás, ahol ellenfelünk szerezte meg első gólját, de Szrnka Benedek válaszgólja is rögtön érkezett. Így büntetőkre került a sor, a fárasztó mérkőzés után idegfeszítő büntetőknél alulmaradtunk, a Pestszentimre csapata vitte a fontos 1 pontot.

A második mérkőzésen nem hagytunk teret az ellenfélnek, az első harmadban már elkezdtük a gólgyártást. A következő két harmadban is uraltuk a játékot és Törökbálintot nem engedtük gólt szerezni, így 7:0-s arányban győztük le őket.

Közben a Törökbálint 2:1-s győzelmet aratott a Kelen ellen, a 3. ellenfelünkkel. Az utolsó mérkőzésre elfogytak a góljaink, küszködött a két csapat egymással. Hálóőrünk Dohány Dominik parádézott kapuban, míg a támadásoknál egyik homokbucka sem segítette a gólszerzésünket. Az utolsó percben azonban szerzett egy gólt a Kelen, egyenlíteni már nem volt időnk.

Ezáltal körbeverés alakult ki a Törökbálint, a Kelen és az Aramis között, mindenkinek 3 pontja volt. Következett az utolsó összecsapás, ahol a Törökbálint (akit 7 góllal vertünk) megverte a Pestszentimre csapatát (akikkel a hosszabbítás utáni büntetőpárbajon kaptunk ki) és ezáltal ők jutottak tovább.

hely csapat M GY HGy BGy V LG KG GK P
1. Törökbálinti LASE 3 2 0 0 1 9 12 -3 6
2. Pestszentimrei SK II. 3 1 0 1 1 21 21 0 4
3. Aramis SE 3 1 0 0 2 14 10 4 3
4. Kelen SC 3 0 0 0 2 9 10 -1 3