U17-U20, 1. osztályú országos Futsal bajnokság

2019. július 01. - 21:33

A 2018/19-es bajnokságban U20-as csapatunk a 3. helyen, U17-es csapatunk pedig a 4. helyen végzett, a 15 csapatos első osztályú országos MLSZ kiírásban.

Az U17-es utolsó kiélezett bajnoki mérkőzésen 2x is vezetésre tettünk szert több gólos előnnyel, de nem sikerült győzni, így a 3. helyről lecsúsztunk. Az U20-nál a szezon utolsó mérkőzése rangadó volt a BME ellen; ahol fordulatos, kiélezett, lapokkal tűzdelt játszmát láthattunk.

BME hamar vezetést szerzett, percekkel később szép játékkal egyenlítettünk. A lelkes csapategységgel kialakított játékunk újabb gólt hozott, majd egy begyakorolt figura is bejött és 3:1-re fordítottunk.

A fordulást követően hibáztunk és ellenfelünk hirtelen egyenlített, majd újra felülkerekedtünk rajtuk. A 29. percben 2 góllal vezettünk és megalapoztuk az esélyt a 3 pont és a 3. hely megszerzésére. Jött a fekete leves és megbomlott a koncentrációnk. Pár perc múlva csökkent az előnyünk, sőt 6 perc múlva hátrányba kerültünk.

Kapkodó és ideges játékunk is a hazaiaknak kedvezett és a megnyert mérkőzés kicsúszott a kezeink közül.

A 3. helyen végeztünk a 2018/19-es bajnokságban U20-ban az első osztályban. A szezon utolsó mérkőzése rangadó volt a BME ellen; ahol fordulatos, kiélezett, lapokkal tűzdelt játszmát láthattunk. A szünet előtti percben a BME szerzett vezetést, de pár másodperc múlva egyenlítettünk Fekete Oli -egyik fiatal büszkeségünk góljával-.

Az első 19 percben csak kóstolgatta egymást a két csapat, akiknek többsége jól ismeri egymást utánpótlás válogatottban csapattársként és a felnőtt mérkőzéseken szintén ellenfélként egymást. Nagy küzdés és akarás következtében dupla kiállítás is volt, de gól sokáig nem született. A második félidőben szintén a hazaiak jutottak előnyhöz, hamar egyenlítettünk; másik fiatal válogatott játékosunk, Juhász Donát csapatkapitányunk által.

Így folytatódott a mérkőzés, csak hosszabb ideig egy gólos előnnyel ment a BME, Herczku Pityu gólja hozta a 3:3-as eredményt. A meccs vége felé 2 gólt szerzett ellenfelünk, az utolsó percben már csak szépíteni tudtunk; -szintén kiemelkedő játékosunk- Fekete Márk találatával.

A 30 fordulós országos első osztályú bajnokságban 15 csapatóból bronzérmesek lettünk és 4. helyezést értünk el, ami sok szorgalommal és munkával lett. Büszkék vagyunk erre!